Hoe krijg je een slaapkamer op zolder koel?

Heb je een slaapkamer op zolder? Dan kan het daar in de zomer behoorlijk warm worden. Niet zo fijn want het beste slaap je in een heerlijke koele slaapkamer. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om de slaapkamer op zolder lekker koel te houden.

Overweeg dakisolatie

Slaap je op zolder? Dan breng je de nacht door op zo ongeveer het warmste plek van de hele woning. Wat je al eerste kan doen om het aangenamer te maken op je zolder slaapkamer is het dak isoleren. Dakisolatie betekent dat het in de zomer lekker koel blijft en in de winter blijft het warm. Welke soort isolatie je het beste kan nemen voor het dak is vooral afhankelijk van hoe schuin het dak is en hoeveel ruimte je ervoor kan gebruiken. Daarnaast hangt de keuze uiteraard ook af van je waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Houd de ramen zoveel mogelijk gesloten

Vroeg in de ochtend mag je beste even het raam of ramen openzetten om wat frisse lucht binnen te krijgen. Maar zodra de zon doorbreekt en de temperatuur opgaat lopen kan je het beste alles zoveel mogelijk dicht houden. Dan houd je de warmte buiten en blijft de slaapkamer op zolder een beetje koel. Wat je ook kan doen is een rolluik nemen voor het raam. Het rolluik sluit goed af en houd op die manier ook de warmte buiten.

Neem een airco

Een slaapkamer koelen daar kan je ook een airco voor gebruiken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een mobiele airco maar let wel op dat je deze alleen kan gebruiken door middel van een afvoerslang die je of op een bepaalde manier uit het raam moet laten hangen. Een andere optie is een opening ervoor in je dak maken. Het geeft wel een heerlijk frisse koele lucht op de zolder slaapkamer.

Laat de lucht rond circuleren

Wil je het zonder airco doen? Natuurlijk kan dat ook. Kies dan voor een goede ventilator. Zet deze al geruime tijd voor je echt gaat slapen aan. Dan circuleert de lucht al een tijdje lekker rond.
Wil je extra koele lucht op de slaapkamer op zolder. Neem een paar plastic flessen vul deze met water en leg deze in de diepvries. Is het water in de flessen goed bevroren? Zet ze voor de ventilator op je slaapkamer. Het helpt echt om de slaapkamer wat koeler te maken bij warme zomerse temperaturen.