huis-aan-zee

Waarom wonen aan zee goed is voor je gezondheid

De meeste mensen gaan graag naar het strand. Ze doen dit omdat ze er willen zwemmen, hun voeten in het water willen steken of gewoon een kleurtje willen krijgen. Iedereen die tijd aan zee heeft doorgebracht, weet wel dat het iets bijzonders met je lichaam, geest en ziel doet. Dichtbij de zee zijn biedt immers veel gezondheidsvoordelen die vaak onverklaarbaar zijn. Dit is de magie van de zee. Maar hoe zit het met wonen vlakbij het strand? Voordat je direct voor een woning in de Duinstreek Noord-Holland bij een makelaar Bergen gaat informeren. Vertellen we jou eerst nog wat meer over de voordelen van de frisse zeelucht voor je gezondheid.

Zorgt voor een geluksgevoel en betere geestelijke gezondheid

Of het nu in Noord-Holland, Zeeland of een afgelegen baai voor de kust van Griekenland is, stranden hebben één ding gemeen: ze brengen geluk. Enkel op basis van observatie zul je opmerken dat mensen altijd gelukkiger op het strand lijken. Maar er is ook een wetenschappelijke reden. De psycholoog Richard Shuster beweert dat de golven van de zee negatieve ionen in de lucht genereren. Dit zijn deeltjes die onder meer met een verbetering van de mentale energie geassocieerd worden. Bovendien kan het staren naar de zee een vredig effect op je hebben. Een andere recente studie, bij bewoners uit Wellington in Nieuw-Zeeland, ontdekte dat degenen die in de buurt van het strand woonden over het algemeen minder psychologische stress ervoeren.

Vermindert stress en bevordert fysieke activiteit

Over stress gesproken: stress is een belangrijke oorzaak van ziekte in onze samenleving. De zee biedt ons een manier om diep te ontspannen en ons terug naar de natuur te brengen. Alles vertraagt ​​in de buurt van het strand. We laten er onze schouders spanning los en kijken vervolgens op een andere manier naar het leven. Vlakbij de zee wonen is een goede reden om er aangenaam te chillen, de haren te laten wapperen en er heerlijk op adem te komen.

Aangezien het strand een perfecte atmosfeer voor fysieke activiteiten levert. Zou het op zich geen verrassing moeten zijn dat de mensen die dichtbij het strand wonen, over het algemeen ook een betere fysieke gezondheid hebben. Veel strandgangers houden van het wandelen of joggen op het zachte zand. Er wordt ook flink gezwommen, maar er is natuurlijk ook beachvolleybal. En in de afgelopen jaren is het doen van yoga en andere meditatieve oefeningen op het strand ook behoorlijk populair geworden.

Zorgt voor meer sociale interacties en een betere lichamelijke gezondheid

Er zijn echter nog meer lichamelijke voordelen dan het meedoen aan leuke activiteiten op het strand. De lucht uit de gebieden aan zee is doorgaans veel schoner dan de smog die in veel grote steden voorkomt. Bovendien betekent het genieten van wat zon dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt. Dit is een voedingsstof die ​​aan gezondere botten en een sterker immuunsysteem bijdraagt. Maar je moet natuurlijk wel oppassen dat jij je hierbij niet verbrandt.

Het strand is bovendien de ultieme ontmoetingsplek. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat dit een geweldige plek is om je sociale leven op te bouwen. Je kunt er simpel vrienden maken door aan verschillende activiteiten deel te nemen. Je kunt er met een vriend of date ook perfect van een strand picknick genieten. Bovendien worden sommige stranden voor feesten, concerten en andere leuke evenementen gebruikt, die allemaal socialisatie aanmoedigen.

Het bevordert de slaapkwaliteit en het gevoel van welzijn

De golven van de zee behoren tot de meest vredige geluiden voor het menselijk oor. Dit geluid is één van de redenen waarom veel mensen er gemakkelijk door in slaap vallen. Onderzoekers hebben ooit ontdekt dat het luisteren naar oceaangolven zelfs in een verminderde spierspanning en meer gelijkmatige hartslag kan resulteren. Wat allebei een betere, diepere slaap bevordert. De zee is ook constant zonder inspanning maar met kracht in beweging. De geluiden van de zee zijn daardoor zeer inspirerend voor meditatie. Want het ademen op het ritme van de golven die inslaan en weer de zee in gaan, is een middel om vergankelijkheid te begrijpen en te accepteren.

Wonen in de buurt van de zee is zeer gunstig voor je

Het zou inmiddels al behoorlijk duidelijk moeten zijn dat wonen in de buurt van de zee zeer gunstig voor je is. Want als je alle mentale en fysieke gezondheidsvoordelen bij elkaar optelt. Dan draait het wonen in de buurt van de zee echt om goed leven en je goed voelen.

Uiteindelijk is het zo dat ook als je niet direct in een kustgebied kunt wonen, je in ieder geval zo vaak mogelijk naar het strand moet gaan om toch van de voordelen ervan te blijven profiteren.