Hoe jouw houten schuttingen simpel te verfraaien?

Houten schuttingen zijn geweldig om jouw terrein af te scheiden en het perfecte toevluchtsoord in de achtertuin te creëren. Het hebben van een grote houten omheining in jouw achtertuin helpt je ook om meer privacy te behouden.

Maar als deze omheining er wat kaal uitziet, dan kan jouw schutting zeker baat bij een aantal toevoegingen hebben. Als jij wat ideeën zoekt voor het opfleuren van een houten schutting om het er beter uit te laten zien, dan zijn de onderstaande manieren ideaal om je omheining vlot te verfraaien.

Fleur je houten schutting met wat verlichting op

Ook al is deze verlichting enkel ‘s nachts zichtbaar, als je een decoratieve armatuur uitkiest, dan zal die er ook overdag goed uitzien. Er zijn vele designs van tuinlampen op zonne-energie verkrijgbaar die op elk moment van de dag of nacht prettig in het oog springen. Wat ook heel fijn aan een decoratieve solarlamp is, is het feit dat er geen lelijke bedrading is. Het kijken naar een goed verlichte schutting geeft je bovendien een gevoel van veiligheid.

Plant een beetje meer kleur bij jouw houten schutting

De natuurlijke optie om een ​​reeks van kleurrijke bloemen en struiken te planten, zal een houten schutting altijd attractief aanvullen. Want door verschillende bloembollen te planten om in de lente, zomer en herfst te laten bloeien, krijg je het hele jaar door een uitmuntende uitbarsting van kleur. Bomen en struiken passen ook goed bij houten schuttingen en de bloemen hiervan kunnen op verschillende tijdstippen van het seizoen bloeien.

Wijnstokken zijn ook bijzonder gemakkelijk te kweken. Ze kronkelen simpel rond de openingen in een houten schutting. Plus bloeien in de lente en de zomer, terwijl ze het hout in de winter bedekken. En door een paar groenblijvende planten te planten, voeg je meer kleur toe voor de donkere maanden van het jaar. Ze bieden ook een fijne bescherming aan vogels.

Kies met verf of beits voor een andere kleur schutting

Niet elke houten schutting hoeft dezelfde kleur te hebben die het had toen het op haar plaats werd gezet. Er is een grote selectie van mooi getinte verven en beitsen beschikbaar, die echt een groot verschil qua uiterlijk maken. Het voordeel van een houten schutting te schilderen is dat het het hout beter beschermt.

Ga voor een aantal verhoogde bloembedden bij jouw schutting

Verhoogde bloembedden zijn eenvoudig te bouwen en bieden veel voordelen. Ze warmen sneller in het voorjaar op en draineren ook beter (mits de grond goed is voorbereid). Daardoor zal er voor allerlei soorten planten een langer groeiseizoen en betere groeiomstandigheden mogelijk zijn. Vooral in de warmere klimaten laat een goed voorbereid verhoogd bloembed de plantenwortels beter ademen.

Een houten schutting zal bij een verhoogd bloembed een extra bescherming aan de planten toevoegen, waardoor deze ook bij slecht weer kunnen groeien. Deze verhoogde bedden kunnen vlot een beetje meer kleur aan een schutting toevoegen.

Er zijn veel manieren om jouw houten schutting aangenaam te verfraaien. Het bovenstaande lijstje met tips en ideeën zou jou moeten helpen bij het kiezen van een prachtige stijl voor in je tuin.