Hoe je geld en tijd kunt besparen bij renovatieprojecten

Van een complete make-over van jouw huis tot slechts een paar cosmetische aanpassingen, het verbouwen van je huis kan een zeer spannende tijd zijn! Maar het valt niet altijd evenveel mee voor je bankrekening. Dus voordat jij gelijk je tapijt uit jouw huis gaat scheuren en nieuwe kasten installeert, kan je maar beter wat geld besparen door eerst deze volgende tips te lezen over hoe ook jij geld bij huis renovaties kunt besparen.

Neem één kamer tegelijkertijd onderhanden

Het kan heel verleidelijk zijn om in één keer een heleboel verschillende projecten in jouw huis aan te pakken. Maar deze complete huis verbouwingen kunnen behoorlijk rommelig zijn. Plus in een huis dat compleet opgebroken is, te leven kan heel gemakkelijk een redelijke nachtmerriescenario worden. Het is zodoende een goede vuistregel om bij slechts één kamer tegelijk te blijven. En zodra jij eenmaal je renovatie in die ene kamer hebt voltooid, dan kun je gewoon met de volgende doorgaan. Je kunt op deze wijze niet alleen de chaos in slechts een klein deel van jouw woning houden, maar je kun dit zo ook veel efficiënter budgetteren.

Laat de indeling van jouw huis met rust

Het kostbaarste dat jij in jouw huis kunt doen, is ongetwijfeld te beginnen met het aanpassen van de gehele indeling ervan. De kosten voor het veilig verwijderen van de muren en het opnieuw ontwerpen van de indeling van jouw huis lopen immers snel op. Het is daarom heel verstandig om deze situatie gewoon in totaliteit te vermijden. Lees je ook in en weet bijvoorbeeld wat de 10 belangrijkste termen bij isolatie betekenen. 

Bespaar geld waar jij dit kunt doen

Als je rigoureus gaat verbouwen, probeer dan toch een aantal aandachtspunten te vinden waarbij jij je comfortabel voelt om hier kosten op te besparen. Bijvoorbeeld door voor een goedkopere optie te kiezen. Dingen zoals het installeren van een laminaat vloer in plaats van eentje van hardhout, of het overspuiten van jouw kasten in plaats van deze te vervangen, kunnen je budget vaak halveren. Wees daarnaast ook niet bang om wat meer tijd voor de verbouwing uit te trekken dan dat nodig is. Rome is ook niet op één dag gebouwd, en dat hoeft dus ook niet voor jouw nieuwe keuken het geval te zijn.

Shop op het juiste moment

Een andere slimme manier om flink wat geld bij het shoppen voor dure artikelen te besparen, is door het juiste moment hiervoor te kiezen om die artikelen daadwerkelijk aan te schaffen. Wees altijd op je hoede voor speciale sale verkopen, waarvan de meeste schijnbaar tijdens grote vakantieweekends plaatsvinden. En al die reclamefoldertjes die je telkens via je brievenbus jouw woning binnenkrijgt? Neem in plaats van deze meteen weg te gooien, even de tijd om je er doorheen te slaan om te zien of er niet iets is wat er tussenuit springt. Je zult er wellicht versteld van staan ​​wat voor soort coole deals erin kunnen staan! Op het internet sneupen kan trouwens ook heel lucratief zijn! Online jouw gewenste dakraam met een laagste prijs garantie vinden kan bijvoorbeeld een goede deal zijn.

Rond naar boven af bij het maken van een begroting

Het kan bij het maken van een budget voor jouw huis renovatie verleidelijk zijn om lagere prijzen voor de benodigde dingen te noteren om zo meer uit dat budget te kunnen halen. Dit is niet echt een goed idee. Je zou zelfs het tegenovergestelde moeten doen. Rond de prijzen van alles op de lijst liever naar boven af en laat voor de zekerheid zelfs wat extra speelruimte over. Op die manier ben je beter ingedekt voor als jij problemen in je renovatieproject tegenkomt.

Laat je door een professional helpen

Je kunt misschien wel wat geld besparen door zelf in z’n geheel een project aan te pakken in plaats van een aannemer in te huren. Maar als je iets hopeloos verprutst, zul je uiteindelijk meer geld uitgeven om dit te herstellen dan wanneer je hiervoor een professional had ingehuurd. Roep daarom zeker de hulp van een professional in als jij je niet 100% op jouw gemak voelt om dit zelf te doen.