• Vragen? Bel 0180 - 85 39 20

  Spouwmuurisolatie

  Het isoleren van de spouwmuur levert een zeer hoge besparing op! Veel warmte gaat verloren door koude, tochtende en niet of slecht geïsoleerde buitenmuren. De spouwmuur laten isoleren is een goede manier om uw wooncomfort te verhogen en om uw woning ook nog eens energiezuiniger te maken! Op deze pagina geven wij u meer informatie over spouwmuurisolatie. 

  Wat is spouwmuurisolatie met HR++ EPS isolatieparels?

  HR++ EPS isolatieparels zijn kleine grafiet korreltjes die gemaakt zijn van EPS (het welbekende piepschuim). Deze bolletjes worden besproeid met lijm en  onder hoge druk in de spouwmuur gespoten. HR++ EPS isolatieparels zijn vochtbestendig en hebben een hoge isolatiewaarde. Doordat ze met hoge druk in de spouw worden gespoten vullen ze daadwerkelijk de gehele spouwmuur. Door de laag HR++ EPS isolatieparels tussen uw binnen en buitenmuur ontstaat er een isolatielaag als schild om uw woning.  Dit zorgt voor meer wooncomfort en een lager energieverbruik.

  Hoe wordt het aangebracht?

  Bij het isoleren van de spouwmuur wordt op enkele plaatsen een klein gaatje geboord in de buitengevel, door de gaatjes wordt de spouw met hoge druk gevuld met HR EPS isolatieparels. Na het vullen van de spouw worden de gaatjes weer netjes dichtgezet met cement en zijn deze nauwelijks zichtbaar.

  Voordat de spouwmuurisolatie kan worden aangebracht, worden er op de scheiding naar de buren lange borstels in de spouwmuur geplaatst. Dit zorgt ervoor dat alleen uw spouwmuur wordt geïsoleerd en niet die van uw buren. Deze borstels plaatsen wij uit één stuk per lengte. Als uw woning vrijstaand is, is dit uiteraard niet nodig. Daarna worden de eventueel aanwezige ventilatieroosters dichtgezet, dit is omdat de spouwmuurisolatie anders door de ventilatie openingen naar buiten kan komen. Later worden er nieuwe renovatieroosters geboord door de spouwmuur naar de kruipruimte, zodat uw kruipruimte nog wel goed kan blijven ventileren.

  Uiteindelijk kan de spouwmuurisolatie worden aangebracht. Er wordt op verschillende plaatsen in de voeg een klein gaatje geboord in de buitengevel, dit is een speciaal patroon wat uitgezet wordt op uw gevel. Door de gaatjes wordt de spouw met hoge druk gevuld met HR++ EPS isolatieparels in combinatie met lijm. Na het vullen van de spouw worden de gaatjes weer netjes dichtgezet en met voegmiddel op kleur gemengd. Hierdoor zijn deze nauwelijks meer zichtbaar.

  Voor inspectie van de spouwmuur

  Voordat wij de spouwmuurisolatie kunnen aanbrengen wordt de spouwmuur eerst geïnspecteerd. Hierbij wordt er met een endoscoop camera in de spouwmuur gekeken. Het is erg belangrijk dat de spouwmuur niet vervuild of vochtig is van binnen. Ook wordt er dan gekeken naar de dikte van de spouwmuur, de hoogte (i.v.m. met het gebruik van een hoogwerker) en natuurlijk het aantal vierkante meters.

  Vervuiling in de spouwmuur

  Na een inspectie van de spouwmuur met een endoscoop camera, kan het zijn dat er vervuiling wordt gevonden in de spouwmuur. Als er vervuiling in de spouwmuur aanwezig is zal dit eerst moeten worden verwijderd. Bij vervuiling kunt u denken aan oude en vaak half verteerde isolatie of bouw/cement resten. Door vervuiling in de spouwmuur kunt u problemen krijgen in uw woning zoals vochtdoorslag en schimmelplekken. De vervuiling in de spouwmuur kan worden weggezogen met een speciaal afzuigsysteem, welke aangesloten wordt op een opening vooraf gemaakt in de buitengevel. Nadat de spouwmuur is schoongemaakt kan deze opnieuw gevuld worden met de juiste isolatie.

  Spouwmuurisolatie voor uw woning?

  Benieuwd wat de kosten zijn voor het isoleren van uw spouwmuur? Vul het contactformulier in! Isoleerwel komt graag geheel vrijblijvend bij u langs voor advies en het opstellen van een offerte op maat. U heeft binnen 24 uur reactie op uw aanvraag!

  Ons werkgebied voor spouwmuurisolatie is de regio Krimpen aan de Lek. Hier vallen dus ook de plaatsen Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Gouda en Dordrecht onder.

  Neem direct contact met ons op!

  Gratis kruipruimte-check laten uitvoeren?

  De specialisten van Isoleerwel komen gratis bij u langs om uw woning te inspecteren en advies te geven.
  Vul het formulier in op de pagina. U heeft binnen 24 uur een reactie! (op werkdagen)

  Overige diensten

  Isoleerwel

  Contact

  Isoleer Wel

  Tiendweg 37d
  Krimpen aan de Lek
  Zuid Holland
  2931LC

  Tel: 0180 853 920

  info@www.isoleerwel.nl

  Copyright © 2018 COBUS! All rights reserved.